fbpx

KONCEPT

Når jeg Designer en ny illustration arbejder jeg altid med et pop up Koncept.

Jeg vil altid have min hverdag som inspirations kilde til mine designs.

Nogle gange er det svært at forstå hvor lige præcis denne ide eller tanke opstod, og andre dage er det så tydeligt i mine designs, at det var pigernes fantasi, bladet på fortorvet eller dagens samtale emne ved middagsbordet, der gav starten til en ny serie illustrationer.

Jeg synes at denne metode at arbejde på er vidunderlig!!!

Jeg elsker min frihed og at arbejde med stregen i min sketching proces. Jeg ved aldrig hvor jeg ender- men dermed ikke sagt, at jeg ikke er bevidst om mit ansvar som designer.

Jeg er bevidst om, at når jeg designer vil mine designs blive aflæst eller kodet udfra den kultur modtager besidder. Derfor er det vigtigt og mit ansvar som designer altid, at tænke over det etiske, æstetiske, det politiske og ideologiske, hvilket til tider er et pres at arbejde under.

Men tilgængæld giver det mig en kæmpe glæde at vide, at designs har en indflydelse på vores liv ikke kun via formsproget  og funktionalteten men også måden vi oplever dem i brugssituationer.

Mit fokus område når jeg tegner illustrationer er formsproget og det æstetiske.

Da vi lever i en verden der efterhånden nærmest er fuldstændig kunstig og designet, og som dagligt bliver fodret med nye designs mener jeg, at det er enormt vigtigt, at tænke på æstetikken. En designer har med sine designs, en stor magt og indflydelse  på hvordan vi samlet set opfatter verdenen,  sanser denne som et smukt eller grimt sted at tilbringe hverdagen i.

Når jeg nu ved, at mine illustrationer indgår i denne masse af design og verdensopfattelse, så håber jeg med min æstetiske sans, at kunne gøre hverdagen smukkere for den enkelte beskuer. Hvis dette er tilfældet så er jeg Happy og top motiveret til at fortsætte med mine designs:-)

 

Malene

x

Don’t want to miss anything?

We will be happy to share our upcoming news with you.